Ingrediënten:
250 gr eiwit
150 gr suiker
250 gr broyage (125 gr amandelpoeder, 125 gr poedersuiker)
150 gr amandelschilfers
200 ml slagroom + een scheutje voor de chocolade
15 gr poedersuiker
1 koffie lepel oploskoffie
200 gr pure chocolade
Bereiding:
Klop het eiwit met de suiker tot een stevig schuim;
Spatel zachtjes de broyage onder het schuim
Verwarm de oven op 180 °C
Vul een spuitzak met het beslag en spuit koekjes van ongeveer 8 cm (gebruik bakpapier of een bakmatje)
Strooi de amandelschilfers erover en bak gedurende 10 à15 minuten af in de oven.
Laat afkoelen!
Voor de vulling klop de slagroom met de poedersuiker en de oploskoffie tot een stevige massa.
Vul een spuitzak en spuit op de helft van de koekjes een streep van dit mengsel leg de ander helft van het koekje op het mengsel en zet in de koelkast.
Voor de afwerking smelt je chocolade au bain marie meng er een beetje room door. Dop de beiden kanten van de koekjes in de chocolade en laat opstijven.
Geïnspireerd door Sofie Dumont