Ontdek alle recepten
Paëlla
Grondstoffen 300 gram paellarijst (bijvoorbeeld Bomba-rijst)200 gram kipfilet, in stukjes gesneden150 gram sperziebonen, gehalveerd1 rode paprika, in reepjes gesneden1 tomaat, geraspt1 ui, fijngehakt2 teentjes knoflook,
Wildpate
Ingrediënten: 5 sjalotten 2 tenen look 1 el cognac 1700 gr wild ragout naar keuze 370 gr kippenlevers 370 gr Breydel spek 2 eieren 40
Mayonaise handmatig
Ingrediënten voor 1 liter 900 ml maïsolie 4 eidooiers 2 citroenen 1 el mosterd peper en zout Bereiding: Eidooiers met een klopper en met wat
Sauzen met als basis mayonaise
Cocktailsaus Mayonaise met toevoeging van tomatenketchup half opgeslagen room cayennepeper afwerken met whiskey Tartaarsaus Mayonaise met toevoeging van hardgekookte eieren fijn gehakt gesnipperde ui en
Lemon curd
Ingrediënten: rasp van 2 flinke citroenensap van 2 flinke citroenen (ongeveer 130 ml)200 gram fijne kristalsuiker125 gram ongezouten roomboter2 eieren (geklutst) Bereiding: Rasp de citroenen
Zwarte Mole
ingrediënten: 1 kaneelstok 1 steranijs 1 kruidnagel 1 tl zwarte peperkorels 35gr mulatopepertjes (online verkrijgbaar) 25 gr chipotle chili poeder (online verkrijgbaar) 125 ml olijfolie
Kippenbout in zwarte mole
Ingrediënten: 4 kippenbouten zwarte mole (recept zie sauzen en dips) 250 ml kippenbouillon olie oregano Bereiding: Kruid de kippenbouten met peper en zout. Verhit de
Pompoensoep met chorizo migas
Ingrediënten: 2 uien gesnipperd 10 teentjes look in dunne plakjes 1 kg pompoen in blokjes 1 rode Spaanse peper sap van 4 appelsienen zeste van
Pappardelle met pesto en groenten
Ingrediënten: 500 gr pappardelle 300 gr kippenreepjes 1 zakje Italiaanse diepvriesgroenten (Lidl) 50 gr veldsla 2 el pecorino kaas 1el pijnboompitten olijfolie basilicum Bereiding: Kook
Arancini met mozzarella en basilicum
Ingrediënten: 1 dopje saffraan500 g Arborio-rijst1,2 l hete groentebouillon30 g koude boter100 g geraspte Parmezaanse kaas12 Mini-mozzarellabolletjes12 Basilicumblaadjes100 g Bloem2 Eieren, losgeklopt100 g PaneermeelZonnebloemolieZoutPeper Bereiding:
Vegan Chocoladetaart
Ingrediënten: 1 pakje speculaas30 gr echte boter340 gr pure chocolade60 ml kokosolie300 gr zijden tofu4 el poedersuikercitroensap200 ml amandelmelk2 el rauwe cacao Bereiding: Plet de
Groente risotto
Ingrediënten: 1 ui1 teen knoflook100 gram wortel½ eetlepel (olijf)olie1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd200 gram bloemkoolrijst100 gram tuinerwten (diepvries)½ blokje groentebouillon50 gram geraspte kaas, 2 eetlepels
Zalmrub
Ingrediënten: 40 gr nitrietpekelzout (online te koop) 1 scheut wiskey 1 el honing rasp van 1 citroen 3 gr gedroogde dille 2 gr versgemalen peper
Huis gerookte zalm
Ingrediënten: 400 gr zalm 400 gr aardappelen rub (zie basissen) 200 gr roomkaas scheutje kookroom groene kruiden naar keuze (optioneel mierikswortel) 100 gr zeekraal kerstomaatjes
Zoete aardappeldip
Ingrediënten: 2 zoete aardappelen 2 teentjes look 125 gr ricotta 1 tl shatta Bereiding: Pof de zoete aardappelen in een oven van 180 C°. Laat
Kaneelbroodjes
Ingrediënten: zoet deeg: 500 ml water 1 kg bloem 200 gr suiker 200 gr boter 25 gr gemalen kardemom 42 gr verse gist 1 tl
Oosterse coq au vin
Ingrediënten 1 kip 300 g champignons 3 wortelen 2 lente-uitjes1 groot rode ui 2 el tomatenconcentraat 5 dl rode wijn 2,5 dl sake 3 el
Tomatensaus (basissaus)
Ingrediënten: 3 kg tomaten 1.5 kg rode ui 1 bussel basilicum 2 Spaanse pepers 2 takjes rozemarijn 2 takjes tijm 200 ml water Bereiding: Was
Oriëntaalse deelschotel (deze schotel vraagt toch een stevige voorbereiding)
Ingrediënten: 100 gr Champignons en look 4 wortelen kruiden voor de wortelen: kardemon peulen (2), koriander gemalen 1/2 tl, gemberpoeder 1/2 tl, 1/2 tl gemalen
Shatta
Ingrediënten: 250 g rode of groene chilipepers, steeltjes verwijderd en in flinterdunne ringetjes (met de zaadjes)olijfolie, om te overgieten en af te dekken1 el. zout3
Bokkenpootjes
Ingrediënten: 250 gr eiwit 150 gr suiker 250 gr broyage (125 gr amandelpoeder, 125 gr poedersuiker) 150 gr amandelschilfers 200 ml slagroom + een scheutje
Havermout pancake
Ingrediënten: 170 gr havermout 150 ml sojamelk 1 ei 1 eiwit 1 tl kaneel 2 super rijpe bananen kokosolie Bereiding: Doe alle ingrediënten in een
Garnaalsaus
Ingrediënten: 500 gr ongepelde grijze garnaal 2 uien 2 wortelen 1 bleekselder stengel 140 gr tomatenpuree visbouillon (1,5liter) 100 ml witte wijn 30 ml cognac
Thaise kippensoep
Ingredïenten: 250 gr mengeling van champignons 2 kippenfilets 100 gr sojascheuten 250 ml kokosmelk gember (+/- 2cm) 2 teentjes look 2 el vissaus limoenblad (diepvries
Kippenbouillon
Ingredïenten: 2 soepkippen 1 selder 1 prei 2 grote uien 500 gr wortelen kruidnagel peperbollen peterseliestengels tijm laurier Bereiding: Eerst moet je de kip of
Geroosterde paprikasoep
Ingrediënten: 3 rode paprika’s 2 tomaten of tomatenblokjes uit blik 1 ui 2 teentjes knoflook 1 rode peper 1 el tomatenpuree 0,75 ltr (kippen)bouillon room
Vol au vent (zonder ballekes)
Grondstoffen: 400 gr kippenfilet 250 gr champignons 2.5 dl room 1 bussel peterselie Bouchee (koekske) 750 ml kippenbouillon (zelf maken kijk bij basisbereidingen) 30 gr
Gegrilde goudbrasem
Ingredïenten: 2 citroenen1 koffielepel gemalen komijn2 goudbrasems (400 g/stuk)4 teentjes knoflook1 bosje koriander10 cl olijfolie1 eetlepel zacht pimentpoeder1 rode peperzout Bereidingswijze: Spoel en dep de
Italiaanse appelcake
Ingrediënten: 3 appels bv. golden of jonagold3 eieren100 ml lichte olijfolie70 g volle yoghurt160 g suiker220 g bloem type 00geraspte schil en sap van 1