Ingredïenten:
2 citroenen
1 koffielepel gemalen komijn
2 goudbrasems (400 g/stuk)
4 teentjes knoflook
1 bosje koriander
10 cl olijfolie
1 eetlepel zacht pimentpoeder
1 rode peper
zout
Bereidingswijze:
Spoel en dep de goudbrasems droog, snij het vel enkele keren in op de rug.
Meng in een rechthoekige schaal de gehakte koriander, de geperste look, de komijn, het pimentpoeder, de fijngehakte chilipeper, het sap van de citroenen, de olijfolie en een mespuntje zout. Leg de goudbrasems in de schaal, wrijf de chermoula goed in de inkervingen. Dek af en laat 2 uur in de koelkast marineren, draai de vissen elk half uur om.
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg de goudbrasems en de helft van de chermoula in een ovenschotel. Bak ze 20 min. in de oven. Giet er de resterende chermoula over en serveer. Je kan ze ook op de barbecue roosteren: grill ze dan 10 min. aan elke zijde, besmeer ze ondertussen regelmatig met de marinade. Je kan er een ruw geprakte aardappel bijgeven met tuinkruiden of couscous.
Bron Delhaize magazine