Vol au vent (zonder ballekes)

Grondstoffen:

400 gr kippenfilet

250 gr champignons

2.5 dl room

1 bussel peterselie

Bouchee (koekske)

750 ml kippenbouillon (zelf maken kijk bij basisbereidingen)

30 gr boter

40 gr bloem

peper

zout

Bereiding:

Voor je aan de bereiding kan starten moet je de nodige voorbereidingen doen;

Als jezelf de kippenbouillon maakt moet je daar zeker een uur voor voorzien voor hij klaar is. Gebruik hier geen dure kip voor want een kip die meer dan een uur kookt wordt rafelig en is eigenlijk niet mooi om te gebruiken in je vol au vent. Je kan deze kip wel gebruiken voor een broodjes pulled chicken 🙂

Maak de champignons proper met een borstel, snij deze in schijven en laat ze garen in de room (blijven dan mooi wit). Snij de kippenfilet in blokjes en gaar deze in de kippenbouillon, laat de blokjes afkoelen in de bouillon. Maak de basis voor je saus (roux) laat de boter smelten en voeg de bloem toe zet het vuur lager en roer constant als het mengsel ruikt naar biscuit of koekjes mag je de afgekoelde kippenbouillon toevoegen zonder de kip. Met een garde goed roeren om klonters te vermijden als deze begint te dikken de room zonder de champignons toevoegen en even laten door koken. Op smaak brengen met peper en zout. Als de saus voor jou te dik is mag je wat melk aan toevoegen.

Voeg de kip en champignons toe en werk af met gehakte peterselie.

Klassiek werk je dit af met een Hollandaisesaus, maar dat heb ik deze keer niet gedaan.

Deel dit op: