Ingrediënten:
1 ui
1 teen knoflook
100 gram wortel
½ eetlepel (olijf)olie
1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
200 gram bloemkoolrijst
100 gram tuinerwten (diepvries)
½ blokje groentebouillon
50 gram geraspte kaas,
2 eetlepels ricotta
Bereiding:
Snipper de ui. Snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de wortel in blokjes.
Verwarm de olie in een pan en voeg de ui, knoflook, wortel en Italiaanse kruiden toe. Bak dit 4 minuten. Voeg de bloemkoolrijst en tuinerwten toe, bak een minuut mee en voeg dan 60 ml water samen met het bouillonblokje toe. Zet het vuur laag en laat 3-4 minuten doorkoken tot het water is opgenomen. Zet het vuur uit en roer de kaas en de ricotta erdoor.
Serveer de risotto van bloemkoolrijst in een diep bord. Breng naar wens op smaak met peper.