Oosterse coq au vin

Ingrediënten

1 kip
300 g champignons
3 wortelen
2 lente-uitjes
1 groot rode ui
2 el tomatenconcentraat
5 dl rode wijn
2,5 dl sake
3 el sojasaus
4 eetlepels arachideolie
5 cm gember
2 teentjes knoflook
1 zakje ‘Wok 5 Chinese kruiden’ van het gamma World Delhaize (25 g)
2 el geroosterde sesamzaadjes
peper en zout

Bereiding:

Snijd de kip in stukken en bestrijk ze langs alle kanten met de Chinese kruidenmix. Bak ze in een sauteer -pan of tajine met de helft van de olie rondom goudbruin, op een matig vuurtje.

Snijd de geschilde wortelen intussen in schuine plakjes. Snipper de rode ui. Pel de teentjes knoflook en de schil de gember.

Haal de stukken kip uit de pan of tajine. Fruit de wortelschijfjes, de rode ui 2 min. in dezelfde pan. Meng er gedurende 1 min. de geperste teentjes knoflook en de geraspte gember onder. Overgiet met de wijn en de sake. Voeg het tomatenconcentraat, de sojasaus en de stukken kip toe. Meng alles, breng aan de kook en laat 45 min. zonder deksel op een heel zacht vuurtje pruttelen.

Snij de champignons in partjes en fruit ze op een hoog vuur in een braadpan met de rest van de olie. Kruid met peper en zout. Schep ze bij de tajine of pan, breng verder op smaak en laat nog 5 min. sudderen.

Bestrooi de coq au vin met fijngesnipperde lente-uitjes en met sesamzaadjes. Dien heel warm op met basmatirijst of noedels.

Geïnspireerd door Delhaize

Deel dit op: