Tomatensaus (basissaus)

Ingrediƫnten:

3 kg tomaten

1.5 kg rode ui

1 bussel basilicum

2 Spaanse pepers

2 takjes rozemarijn

2 takjes tijm

200 ml water

Bereiding:

Was de tomaten, haal de kroontjes eruit en snij in grove stukken.

Pel de uien en snij ook in grove stukken

Snij de Spaanse peper in de lengte door en snij in smalle halve ringen.

Neem een grote kookpot en leg de tomaten en de uien laagsgewijs erin .

Verdeel de Spaanse peper over de tomaten.

Doe het water in de pot en voeg de rozemarijn en tijm toe. Zet een deksel op de pot en laat zachtjes sudderen.

Na 45 minuten sudderen haal eerst de kruiden eruit daarna de tomaten mixen en door een zeef halen (verwijderen van de pitje).

Als alles door de zeef is gedaan basilicum toevoegen en mixen.

Je kan de saus bewaren in de diepvries of in gesteriliseerde potten.

Deze saus kan je gebruiken als basis voor en tomatensaus of bolognaisesaus.

Deel dit op: