Ingrediënten:
100 gr Champignons en look
4 wortelen
kruiden voor de wortelen: kardemon peulen (2), koriander gemalen 1/2 tl, gemberpoeder 1/2 tl, 1/2 tl gemalen komijn,1 tl paprikapoeder, 1 el citroensap, 4 el olie, 2 el appelsiensap, 1 tl mosterdzaad.
2 kippenfilets
1/3 courget
250 gr linzen
2 puntpaprika’s
1 rode ui
3 tomaten
1/3 komkommer
100 gr erwten
100 gr tuinbonen
1/3 kropsla
dille
2 zoete aardappelen
125 gr ricotta
1el shatta (zie dipsauzen)
boter
1 bussel peterselie
look
paar takjes munt
1 ingelegde citroen (verkrijgbaar bij Marokkaanse of Turkse winkels)
Bereiding:
Champignons met een borstel proper maken en in vier verdelen, boter in een pan laten heet worden de champignons aanbakken na 2 minuten de geperste lok toevoegen. Vuur afzetten en de champignons apart bewaren.
Wortelen schillen en met een mandoline in zeer fijne repen snijden , heb je geen mandoline dit kan ook met een dunschiller. Zet de wortelen apart, maak de dressing klaar. Plet de kardemonpeulen en haal de pitjes eruit, pof de mosterdzaadjes in een pan voeg de rest van de kruiden toe, het sap en de olie zet het vuur af. Voeg het mengsel bij de wortelen en laat minstens 30 mintuten rusten.
Tomaten grof versnijden , komkommer grof versnijden, rode ui versnipperen alles mengen en op smaak brengen met peter en zout afwerken met gehakte peterselie.
2 zoete aardappelen poffen in de oven en laten afkoelen. De aardappelen mengen in een cutter met de ricotta en een beetje shatta. Breng op smaak met een beetje zout.
Courget met een spiraal snijder in slierten snijden aanstoven in een beetje boter en kruiden met peper en zout.
2 kippenfilets in dunne plakken snijden en in een ovenschaal leggen de ingemaakte citroen in partjes gesneden over verdelen stevig kruiden met peper en zout. Laten afkoelen.
Tuinbonen en erwten in kokend water enkel minuten garen, afspoelen me koud water de fijngesneden kropsla ondermengen samen met de munt.
Voor de afwerking kan je kiezen of alles op 1 schotel of de dingen apart serveren, dit laat ik over aan jouw verbeelding.