Ingrediënten:
5 sjalotten
2 tenen look
1 el cognac
1700 gr wild ragout naar keuze
370 gr kippenlevers
370 gr Breydel spek
2 eieren
40 gr nitrietzout
2.5 dl Madeira
500 gr spek in plakken
Bereiding:
Verwarm de oven tot 90C°
pel de sjalotten en snipper heel fijn , stoof aan in boter.
Snipper de look en doe ze bij de sjalotten.
Giet de cognac in de pan bij de sjalotten en laat even uitdampen.
Maal de wildragout , kippenlevers en het Breydel spek in de vleesmolen niet te fijn.
Meng het vlees met het ei , nitrietzout ,peper , de sjalotten en de Madeira.
Vet een patévorm in met olie en leg de plakken spek zodat ze over de rand komen.
Doe het vleesmengsel in de patévorm en klop met de vorm op de tafel om luchtbellen te vermijden.
Vouw het spek toe.
Zet de vorm in een warm water bad en gaar voor 2 uur in de oven.
Haal de paté uit de oven en giet het vocht eraf.
Laat de paté afkoelen en zet hem in de koeling gedurende minstens 6 uur.