Garnaalsaus

Ingrediƫnten:

500 gr ongepelde grijze garnaal

2 uien

2 wortelen

1 bleekselder stengel

140 gr tomatenpuree

visbouillon (1,5liter)

100 ml witte wijn

30 ml cognac

olijfolie

bloem

100 ml room

peper, zout en cayennepeper

Bereiding:

Wortel, selder en ui in grove stukken snijden.

Garnalen grof hakken en in hete olie aanbakken. Groenten toevoegen en aanstoven zonder te kleuren blussen met de 1/2 van de cognac. Tomatenpuree toevoegen even laten uitzweten an de bloem toevoegen even laten drogen. Witte wijn toevoegen en de baksappen los koken, visbouillon toevoegen. Aan de kook brengen en regelmatig omroeren laat 40 minuten sudderen. De massa mixer en door een puntzeef of zeef doen. Om de massa vlot door de puntzeef te doen kan je gebruik maken van een klopper en in de zeef ronddraaien. Op smaak brengen met peper, zout en cayennepeper afwerken met room en de rest van de cognac

Deel dit op: