Ingredïenten:
250 gr mengeling van champignons
2 kippenfilets
100 gr sojascheuten
250 ml kokosmelk
gember (+/- 2cm)
2 teentjes look
2 el vissaus
limoenblad (diepvries bij Aziatische winkel)
1 kippenbouillon blokje
750 ml water
Afwerking: Indische kers/munt/peterselie
Bereiding:
Pers de look, schil de gember en rasp deze. Neem een ruime kookpot en verhit een beetje olie roerbak de kruiden en voeg het water en het kippenbouillon blokje toe. Los de kippenbouillon op in het water voeg dan de naar smaak limoenbladen(2Ã 3) toe, laat even sudderen .Snij de kip in stukjes , reinig de champignons en scheur of snij in schijven of stukjes.
Haal de limoenbladen uit de bouillon en voeg de kip toe laat de kip garen. Als de kip gaar is voeg dan de champignons en de sojascheuten toe 5 minuten laten garen. Proef of de champignons gaar zijn en voeg dan de kokosmelk toe even laten sudderen. Op smaak brengen met peper en vissaus .
Afwerking in een diep schaal en afwerken met munt peterselie en Indische kers.