Ingrediƫnten:
500 gr ongepelde grijze garnaal
2 uien
2 wortelen
1 bleekselder stengel
140 gr tomatenpuree
visbouillon (1,5liter)
100 ml witte wijn
30 ml cognac
olijfolie
bloem
100 ml room
peper, zout en cayennepeper
Bereiding:
Wortel, selder en ui in grove stukken snijden.
Garnalen grof hakken en in hete olie aanbakken. Groenten toevoegen en aanstoven zonder te kleuren blussen met de 1/2 van de cognac. Tomatenpuree toevoegen even laten uitzweten an de bloem toevoegen even laten drogen. Witte wijn toevoegen en de baksappen los koken, visbouillon toevoegen. Aan de kook brengen en regelmatig omroeren laat 40 minuten sudderen. De massa mixer en door een puntzeef of zeef doen. Om de massa vlot door de puntzeef te doen kan je gebruik maken van een klopper en in de zeef ronddraaien. Op smaak brengen met peper, zout en cayennepeper afwerken met room en de rest van de cognac