Ingrediënten:
3 rode paprika’s
2 tomaten of tomatenblokjes uit blik
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 el tomatenpuree
0,75 ltr (kippen)bouillon
room
verse peterselie
Peper en zout
Olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Vet een schaal in met wat olijfolie. Leg de paprika met de schil naar boven in de schaal. Laat de paprika’s 20/25 minuten roosteren in de oven totdat de schillen zwart geblakerd zijn. Doe de geroosterde paprika’s in een afgesloten plastic zakje. Op deze manier laat de schil gemakkelijk los. Haal de paprika’s na een minuut of 5 uit het zakje en verwijder de schil. Snijd de paprika’s in stukken.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak deze fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en verhit kort mee.
Was de tomaten en snijd deze in stukken. Voeg de tomaten of tomatenblokjes uit blik samen met de paprika bij de uien. Voeg de bouillon toe en laat het mengsel ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer.
Breng de geroosterde paprikasoep verder op smaak met wat peper en zout. Garneer de soep met de verse peterselie en room. Werk eventueel af met wat olijfolie.
Geïnspireerd door Paulines keuken