Kippenbouillon

Ingredïenten:

2 soepkippen

1 selder

1 prei

2 grote uien

500 gr wortelen

kruidnagel

peperbollen

peterseliestengels

tijm

laurier

Bereiding:

Eerst moet je de kip of slachtafval reinigen door even in licht gezouten water aan de kook te brengen.

Het verwijderd onreinheden en restjes van bloed die de smaak en de kleur van de bouillon kunnen beïnvloeden.

We wassen en snijden de groenten behalve de ui in grove stukken (mirepoix).

We halveren de ui en prikken de kruidnagel erin.

In een grote pot leggen we de kippen en alle groenten en vullen deze aan met ruim water . Alles moet zeker onderstaan. Peterseliestengels, tijm en laurier samenbinden en toevoegen bij de groenten en kip.

Peperbollen pletten en als laatste toevoegen.

Alles zachtjes laten sudderen gedurende minimaal 2 uur. Eventueel nog wat vocht toevoegen.

Regelmatig ontvetten met een schuimspaan.

Deel dit op: