Ingrediënten:
400 gr zalm
400 gr aardappelen
rub (zie basissen)
200 gr roomkaas
scheutje kookroom
groene kruiden naar keuze (optioneel mierikswortel)
100 gr zeekraal
kerstomaatjes
groenten naar keuze
Bereiding:
Wrijf de zalm in met de rub en dek af en bewaar enkele uren in de koelkast.
Schil de aardappelen en kook deze gaar.
Snij de groene kruiden fijn
Verwarm de rookkast tot max 90C° leg op de rooster zilverpapier (voorkomst kleven aan de rooster) leg de zalm op het zilverpapier doe de rookkast dicht en rook gedurende +/- 15 minuten. Let op de temperatuur mag niet verhogen.
Prak de aardappelen en kruid met peper en zout .
Stoof de zeekraal lichtjes aan in boter.
Meng de roomkaas met de kookroom voeg de kruiden toe ook eventueel de mierikswortel
Schik alles op het bord.