Ingrediƫnten:
2 uien gesnipperd
10 teentjes look in dunne plakjes
1 kg pompoen in blokjes
1 rode Spaanse peper
sap van 4 appelsienen
zeste van de appelsienschil
1.5 liter kippenbouillon
zout
oregano
olie
Garnituur:
olie
250 gr chorizo
1 tl gerookte paprikapoeder
enkele sneden oud brood
4 teentjes look
Bereiding:
Verhit de olie en fruit de look en de uien glazig , voeg de pompoen en de aardappel toe bak gedurende 5 -10 minuten toe alles glazig is een een beetje gekleurd is.
Voeg bij de pompoen de fijn gesneden Spaanse peper en het appelsiensap kook tot het appelsiensap gereduceerd is tot siroop voeg de kippenbouillon toe en laat alles 40 minuten koken tot de pompoen zacht is.
Als de pompoen gaar is mix de soep glad.
Verhit voor het garnituur een pan met olie en bak hierin de fijngesneden chorizo in met de gerookte paprika. Schep de chorizo uit de pan . Verwarm de pan opnieuw met olie en bak de blokjes brood hierin voeg de geperste look toe. Als het brood gekorst is voeg de chorizo toe.
Doe de soep in een diepe kom werk af met het brood met chorizo en voeg fijn gesneden oregano toe.